Typ: Patiensspel

Förberedelserna

Kortlek blandas och delas på bordet så att sexton kort 4×4 formar en kvadrat med kortens figursidor uppåt. Resten av korten lämnas i en hög på bordet.

Spelets gång

Spelets mening är att samla korten i den lägsta raden i högsta möjliga hög. Då korten har två gemensamma egenskaper alltså de passar ihop med någon av lägsta radens kort, kan spelaren flytta kortet på det kompatibla kortet i lägsta raden. Exempel av kompatibla kortet finns i början av regelboken.

Spelaren kan flytta de korten i den ordningen hen vill från övre raden till den lägsta på kompatibel kortet. När spelet framskrider bildar sig hög av kort på den lägsta raden. Alltid när korten på hög är kompatibel kan spelaren flytta korten på det andra korthögen.

Genast när på de tre översta raden har blivit fyra tomma kortplatser, kan spelaren dela fyra nya kort på de tomma platserna. Efter det kan spelaren fortsätta spelet normalt.

Spelets avslutning

Spelet upphör, när spelaren inte kan flytta mera korten på högar i den nedersta raden eller kan inte ställa högar i den nedersta raden på varandra. I slutet antingen korten tar slut eller de kan vara några kort kvar i talongen. Spelarens resultat är så många poäng som de finns kort i den högsta högen i den lägsta raden.