Tyyppi: Palapeli

Kesto: 20-30 min     Ikäsuositus: 10+     Pelaajamäärä 2-5      Pelitila: 80×80 cm

Alkuvalmistelut

Pakka sekoitetaan ja jokaiselle pelaajalle jaetaan neljä korttia ja pakan päällimmäinen kortti käännetään keskelle pöytää kuvapuoli ylöspäin aloituskortiksi. Jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja aloittaa pelin. Pelivuoro kiertää myötäpäivään.

Pelin kulku

Tavoitteena on, että pöytään asetettavista korteista muodostuu suorakaiteita. Pelaaja asettaa pöytään kuvapuoli ylöspäin yhden tai useita kortteja aiemmin asetettujen korttien viereen. Kunkin pöytään asetettavan kortin tulee sopia aiemmin asetettujen korttien viereen. Kortti sopii toisen kortin viereen, jos korteilla on kaksi samaa ominaisuutta. Mikäli kortti asetetaan pöytään siten, että se tulee kahden tai useamman kortin viereen, kortilla on oltava kaksi samaa ominaisuutta kunkin viereisen kortin kanssa.

Pöytään muodostuvista suorakaiteista saa pisteitä suorakaiteeseen kuuluvien korttien lukumäärän mukaan.  Pienin suorakaide on neljän kortin muodostama neliö, josta neljännen kortin asettaja saa neljä pistettä. Pelaaja saa pisteitä vain suurimman muodostuvan suorakaiteen piirin korttien lukumäärän mukaan, vaikka kortin asettamalla muodostuisi samanaikaisesti useita suorakaiteita.

Mikäli pelaaja ei huomaa suurimman suorakaiteen muodostumista pelivuoronsa aikana, kuka tahansa pelaajista voi pelivuoron vaihduttua huomauttaa suurimman suorakaiteen muodostumisesta, jolloin huomauttaja saa kyseisen suorakaiteen osalta pisteet itselleen.

Pelivuoro

Oman pelivuoronsa alussa pelaaja nostaa pakasta yhden kortin. Mikäli pelaaja on aiemmalla vuorollaan asettanut useita kortteja, hän voi nostaa pakasta käteensä useita kortteja siten, että kädessä on viisi korttia. Mikäli pelaajalla on vuoronsa alussa entuudestaan neljä korttia tai enemmän, pelaaja nostaa pakasta yhden kortin.

Pelaaja voi vuorollaan asettaa kädestään yhden tai useampia pöytään sopivia kortteja. Jokaisen kortin asettamisen yhteydessä voi muodostua suorakaide, josta pelaaja saa niin monta pistettä kuin muodostuvan suorakaiteen piirissä on kortteja.

Pelin päättyminen

Peli päättyy, kun viimeinen kortti pakasta on nostettu ja kortin nostanut pelaaja on pelannut oman pelivuoronsa loppuun. Pelin päättyessä pelaajan keräämistä pisteistä vähennetään piste jokaisesta käteen jääneestä kortista. Pelin voittaja on pelaaja, jolla on eniten pisteitä.

Muunnelma

Edellisen lisäksi pelaaja voi omalla pelivuorollaan halutessaan siirtää pöydässä olevan kortin toiseen paikkaan, kunhan siirron jälkeen jokainen pöytään asetettu kortti on toisen tai usean kortin vieressä siten, että vierekkäin olevilla korteilla on kaksi samaa ominaisuutta. Halutessaan pelaaja voi siirtää näin yhden tai useita kortteja, kunhan laittaa kädestään pöytään vähintään yhden kortin kunkin siirron jälkeen. Pisteitä saa ainoastaan niistä suorakaiteista, jotka muodostuvat, kun pelaaja laittaa kädestään kortin pöytään. Pelkästään pöydässä olevia kortteja siirtämällä mahdollisesti muodostuvista suorakaiteista ei saa pisteitä.