Tyyppi: Lyöntipeli

Kesto: 15-20 min     Ikäsuositus: 10+     Pelaajamäärä 2-5      Pelitila: 20×20 cm

Alkuvalmistelut

Pakka sekoitetaan ja jokaiselle pelaajalle jaetaan neljä korttia ja pakan päällimmäinen kortti käännetään pöytään kuvapuoli ylöspäin avopakan pohjaksi. Jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja aloittaa pelin. Pelivuoro kiertää aluksi myötäpäivään.

Pelin kulku

Tavoitteena on, että pelaaja saa laitetuksi lopulta kädestään kaikki kortit avopakkaan. Pelaajat asettavat vuorollaan kädestään avopakan päälle yhden tai useamman kortin kuvapuoli ylöspäin. Avopakkaan asetettavalla kortilla tulee olla kaksi yhteistä ominaisuutta pakan päällimmäisen kortin kanssa.

Pelivuoro

Pelivuorollaan pelaaja voi laittaa kädestään yhden tai useita kortteja peräkkäin avopakan päällimmäiseksi, kunhan peräkkäisillä korteilla on kaksi samaa ominaisuutta. Mikäli pelaaja laittaa pakkaan kaksi tai useampia kortteja, hän voi halutessaan kääntää pelivuoron suunnan. Merkiksi pelivuoron kääntämisestä pelaaja laittaa päällimmäisen kortin avopakkaan kulmittain.

Mikäli pelaaja ei vuorollaan laita avopakkaan yhtään korttia, hänen tulee nostaa pakasta käteensä uusi kortti. Mikäli pakasta nostettu kortti sopii avopakan päälle, pelaaja voi laittaa kortin saman tien avopakkaan ja edelleen kädestään mahdollisesti tämän jälkeen avopakkaan sopivia kortteja.

Pelin päättyminen

Kun joku pelaajista saa asetetuksi kädestään viimeisenkin kortin avopakkaan, pelaaja saa yhden pisteen jokaisesta kortista, joka on samalla hetkellä jonkun muun pelaajan kädessä. Muut pelaajat jatkavat peliä ja kukin saa vastaavasti pisteitä, kun pelaaja saa asetetuksi viimeisen korttinsa avopakkaan.

Vaihtoehtoisesti peli päättyy, kun viimeinen kortti pakasta on nostettu eikä kenelläkään pelaajista ole avopakan päälle sopivaa korttia. Pelaajien kädessä olevien korttien määrä lasketaan yhteen ja kukin saa pisteitä korttien yhteismäärän vähennettynä omassa kädessä olevien korttien määrällä.

Pelaajat voivat pelata turnauksena useita pelikierroksia peräkkäin, jolloin pelaajien saamat pisteet eri kierroksilta lasketaan yhteen. Turnauksen voittaja on se pelaaja, joka on saanut yhteensä eniten pisteitä. Tavoitteena voidaan pelata vähintään tiettyyn pisterajaan (esimerkiksi 100 pistettä) tai ennalta sovittu määrä pelikierroksia.