Tyyppi: Rommipeli

Alkuvalmistelut

Pakka sekoitetaan ja jokaiselle pelaajalle jaetaan yhdeksän korttia. Loput kortit jätetään nostopakaksi. Jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja aloittaa pelin ja vuoro kiertää myötäpäivään.

Pelin kulku

Avatakseen pelinsä pelaajan tulee asettaa pöytään vähintään kolme yhteensopivaa korttia eli vähintään kolmen kortin suora kuvapuoli ylöspäin. Yhteensopivuus tarkoittaa, että kortit ovat kahden ominaisuuden suhteen samanlaisia.

Mikäli pelaaja ei pysty pelivuorollaan asettamaan kortteja pöytään, hänen tulee nostaa pakasta käteensä yksi kortti.

Avattuaan pelinsä pelaaja voi omalla vuorollaan asettaa pöytään kädestään yhden tai useampia kortteja kuvapuoli ylöspäin siten, että pöydässä olevat kortit muodostavat vähintään kolmen yhteensopivan kortin suoria. Pelaaja voi myös siirtää pöydässä olevia kortteja suorista toisiin ja asettaa kädestään kortteja, kunhan pelivuoron lopuksi kussakin suorassa on vähintään kolme yhteensopivaa korttia.

Kukin kortti voi pöydässä osallistua enintään kolmeen suoraan. Pöydässä oleva kortti ei saa olla toisen kortin vieressä, jos korteilla ei ole kahta yhteistä ominaisuutta. Tällainen tilanne voi olla vältettävissä kortteja järjestelemällä.

Pelin päättyminen

Pelin voittaa pelaaja, joka onnistuu ensimmäisenä asettamaan kaikki käsikorttinsa pöytään. Toiset pelaajat voivat jatkaa peliä asettaakseen kaikki käsikorttinsa pöytään.

Peliä voidaan pelata useita kierroksia, jolloin pelaajien saamat pistemäärät lasketaan yhteen. Kierroksen voittaja saa pisteen kustakin kortista, joka toisille pelaajille jää käteen. Kierroksella seuraavaksi tuleva saa vastaavasti pisteen jokaisesta kortista, joka on toisten pelaajien kädessä. Kierroksella viimeiseksi jäävä pelaaja jää pisteittä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>