Zoker_Sudo

Tyyppi: Pasianssipeli

Alkuvalmistelut

Pakka sekoitetaan ja pelipöydälle asetetaan yksi kortti kuvapuoli ylöspäin 4×4 kortin kokoisen neliön vasempaan yläkulmaan. Loput kortit jätetään odottamaan pakaksi. 

Pelin kulku

Pelissä pelaaja pyrkii asettamaan pakasta nostamansa kortit sudokua muistuttavaksi 4×4 kortin neliöksi. Neliön kunkin rivin ja kunkin sarakkeen korteilla tulee olla neljä eriväristä, erikokoista ja erimuotoista kuviota.

Pelaaja nostaa pakasta yhden kortin kerrallaan ja päättää, asettaako kortin pöytään neliön johonkin ruutuun kuvapuoli ylöspäin vai jättääkö kortin käyttämättä. Pöytään asetettua korttia pelaaja ei saa siirtää. Käyttämättä jättämänsä kortin pelaaja asettaa poistopakkaan kuvapuoli alaspäin.

Pelin päättyminen

Peli päättyy, kun pelaaja saa asetetuksi pöytään 4×4 kortin neliöön 16 korttia siten, että kunkin rivin ja kunkin sarakkeen kortit ovat keskenään kuvioiltaan erivärisiä, erikokoisia ja erimuotoisia. Vaihtoehtoisesti peli päättyy, kun pelaaja on nostanut pakasta kaikki kortit, mutta ei ole onnistunut tavoitteessa. Tällöin pelaaja saa tulokseksi pistemäärän, joka vastaan neliöön onnistuneesti asetettujen korttien määrää.

Muunnelmia

Mikäli pelaaja onnistuu sudokua muistuttavan korttineliön kokoamisessa, hän voi jatkaa peliä. Pelaaja yhdistää pakassa ja poistopakassa olevat kortit uudeksi 48 kortin pakaksi ja aloittaa uuden neliön kokoamisen edellä olevien sääntöjen mukaan. Mikäli pelaaja edelleen onnistuu tavoitteessa, hän voi jatkaa, kunnes on mahdollisesti onnistunut asettamaan kaikki 64 korttia neljäksi 16 kortin neliöksi edellä mainittujen periaatteiden mukaan. Pelaaja saa tällöin täydet 64 pistettä ja muussa tapauksessa jonkin alemman pistemäärän, joka vastaa onnistuneesti asetettujen korttien määrää.

Helpotetussa versiossa pelaaja saa siirtää neliöön asetettuja kortteja sekä korvata neliöön asetetun kortin pakasta nostetulla uudella kortilla. Tällöin korvattu kortti asetetaan poistopakkaan.

Lisähaasteen peliin saa säännöstä, että kussakin 4×4 kortin neliössä esiintyvillä korteilla ei saa olla keskenään kahta yhteistä ominaisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>