Zoker_Sori

Tyyppi: Strategiapeli

Alkuvalmistelut

Pakasta otetaan erilleen jokaisen värin S ja XL kortit. Jäljelle jäävässä pakassa on siis 32 korttia. Kukin pelaaja käyttää tietyn värisiä kortteja S1, S2, S3 ja S4 pelinappuloina ja niitä sanotaan seuraavassa nappulakorteiksi. Samanväriset  kortit XL1, XL2, XL3 ja XL4 muodostavat nappulakorteille kotipesän. Pakassa olevat kortit sekoitetaan ja jaetaan pöydälle neliön muotoiseksi kehäksi. Sekoittamisen seurauksena korttikehä on jokaisessa pelissä erilainen. Eri väriset kotipesäkortit liitetään kunkin sivun keskimmäiseen korttiin. Alkuvalmistelujen lopuksi pelaajat arpovat jokaiselle oman värin. Jos pelaajia on kaksi, pelataan neliön vastakkaisilta sivuilta. Pelin aloittaa jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja ja pelivuoro kiertää myötäpäivään.

Pelin kulku

Sori on strategiapeli, joka muistuttaa tunnettua lautapeliä. Pelaajien tehtävänä on pelata nappuloina toimivat neljä korttia samanväriseen kotipesään kiertämällä ensin myötäpäivään korttien muodostaman kehän ympäri. Kehällä pelaajan nappulakortti voi onnistua syömään toisen pelaajan nappulakortin, joka palautetaan aloittamaan kierroksensa alusta. Pelin voittaa pelaaja, joka onnistuu ensimmäisenä saamaan kaikki nappulakorttinsa kotipesään.

Pelivuoro

Pelivuorollaan pelaaja voi ottaa kehälle yhden nappulakorteistaan taikka siirtää jotakin kehällä olevista nappulakorteistaan eteenpäin. Kehälle otettavan kortin ensimmäinen askel lasketaan kotipesän sisäänmenoa myötäpäivään seuraavasta kortista alkaen ja se mukaan lukien. Peliin otettavan nappulakortin siirtämistä koskee heti alusta lähtien seuraavassa kuvatut säännöt.

Kutakin nappulakorttia voi siirtää kerrallaan yhtä monta askelta kuin nappulakortin kuviossa on kulmia eli korttia S1 yhden askeleen, korttia S2 kaksi askelta jne. Mikäli nappulakortti päätyy kehällä samanvärisen tai samanmuotoisen kortin päälle, voi nappulakortin siirtää kehällä askeleen eteenpäin eli seuraavan kortin päälle. Jos nappulakortti edelleen päätyy samanvärisen tai samanmuotoisen kortin päälle, nappulakorttia voi siirtää edelleen, kunnes se päätyy sellaisen kortin päälle, joka on erivärinen ja eri muotoinen kuin nappulakortti.

Mikäli siirrettävä nappulakortti päätyisi pelaajan oman nappulakortin päälle, on liikkeellä olevaa nappulakorttia siirrettävä askel eteenpäin.

Mikäli siirrettävä nappulakortti päättyy toisen pelaajan nappulakortin päälle, palautetaan toisen pelaajan nappulakortti pelaajalle. Syödyksi tullut nappulakortti asetetaan kuvapuoli alaspäin odottamaan peliin pääsyä. Toinen pelaaja kääntää omalla pelivuorollaan syödyksi tulleen kortin kuvapuolen ylöspäin ja voi ottaa kyseisen nappulakortin peliin vasta seuraavalla pelivuorollaan.

Pelin päättyminen

Peli päättyy, kun joku pelaajista onnistuu saamaan kaikki nappulakorttinsa kotipesään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>