Tyyppi: Lyöntipeli

Alkuvalmistelut

Pakka sekoitetaan ja kortit jaetaan tasan pelaajien eteen kuvapuoli alaspäin. Jos kortit eivät mene tasan, loput kortit laitetaan pöytään kuvapuoli ylöspäin avopakaksi niin, että vain yksi kortti jää näkyviin.

Pelin kulku

Tavoitteena on, että pelaaja saa laitetuksi kädestään avopakkaan mahdollisimman monta ja lopulta kaikki korttinsa. Peli alkaa, kun jakaja sanoo ”Nyt”, jolloin pelaajat ottavat omat korttinsa käsikorteiksi.

Pelaajat asettavat kädestään avopakkaan yhden kortin kerrallaan kuvapuoli ylöspäin niin nopeasti kuin pystyvät. Avopakkaan asetettavalla kortilla tulee olla kaksi yhteistä ominaisuutta avopakan päällimmäisen kortin kanssa. Jos toinen pelaaja ehtii laittaa kortin ennen kuin pelaaja laittaa oman korttinsa, myöhemmin korttinsa laittaneen pelaajan tulee ottaa korttinsa takaisin käteensä, mikäli se ei enää sovi avopakkaan. Pelaajat valvovat toisiaan ja jokaisen velvollisuus on huomauttaa, mikäli jonkun pelaajan kortilla ei ole kahta yhteistä ominaisuutta edellisen kortin kanssa.

Pelin päättyminen

Peli päättyy, kun joku pelaajista saa asetetuksi kädestään viimeisenkin kortin avopakkaan tai kun kukaan pelaajista ei pysty enää asettamaan avopakkaan korttia kädestään. Pelin voittaja on se pelaaja, jolla on pelin päättyessä vähiten tai ei lainkaan kortteja kädessään.

Pelaajat voivat pelata turnauksena useita pelikierroksia peräkkäin, jolloin kierroksen voittaja saa yhden pisteen jokaisesta kortista, joka pelin päättyessä on jonkun muun pelaajan kädessä, vähennettynä mahdollisesti voittajan omassa kädessä olevien korttien määrällä.

Pelaajien saamat pisteet eri kierroksilta lasketaan yhteen. Turnauksen voittaja on se pelaaja, joka on saanut yhteensä eniten pisteitä. Tavoitteena voidaan pelata vähintään tiettyyn pisterajaan (esimerkiksi 100 pistettä) tai ennalta sovittu määrä pelikierroksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>