Zoker_Pylo

Tyyppi: Pasianssipeli

Alkuvalmistelut

Pakka sekoitetaan ja pelipöydälle jaetaan kuusitoista korttia 4×4 kortin neliöksi kuvapuoli ylöspäin.  kuusitoista korttia kuvapuoli ylöspäin. Lisäksi kullekin pelaajalle jaetaan pöytään yksi kortti kuvapuoli ylöspäin. Loputpu pakka kortit jätetään odottamaan pakaksi. 

Pelin kulku

Pelissä pelaaja pyrkii keräämään pöydästä mahdollisimman monta korttia omaan pinoonsa. Jaettu kortti on pinon alimmainen ja pelaaja voi omalla vuorollaan nostaa pöydästä sen päälle yhteensopivan kortin ja edelleen nostetun kortin päälle yhteensopivan kortin. Kortit ovat yhteensopivia, kun korteilla on kaksi samaa ominaisuutta.

Kun pelaaja ei pysty nostamaan enää korttia, jaetaan pakasta pöydän 4×4 ruudukon tyhjiin paikkoihin uudet kortit kuvapuoli ylöspäin. Mikäli pelaajia on useita, vuoro vaihtuu ja seuraava pelaaja voi nostaa vastaavasti kortteja omaan pinoonsa.

Mikäli kukaan pelaajista ei pysty nostamaan pöydästä yhtään korttia omaan pinoonsa, pöydässä olevat kortit kerätään ja pannaan pakan alimmaiseksi. Pakasta jaetaan pöytään uudet kuusitoista korttia 4×4 kortin neliöksi kuvapuoli ylöspäin. Vuorossa oleva pelaaja jatkaa peliä entiseen tapaan.

Pelin päättyminen

Peli päättyy, kun kaikki kortit pakasta on jaettu eikä kukaan pelaaja pysty enää nostamaan mitään korttia omaan pinoonsa. Pelin voittaa pelaaja, joka on saanut nostetuksi pinoonsa eniten kortteja. Peräkkäiset pelit voivat muodostaa turnauksen, jolloin kunkin pelaajan peleissä saamat kortit lasketaan yhteen. Tavoitteeksi turnauksen voittamiselle voidaan asettaa etukäteen jokin sopiva raja (esimerkiksi 500 korttia).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>