Tyyppi: Puzzle-peli

Huomaa: pelaamista helpottaa, että pöytä on sileä siten, että kortteja on helppo liu’uttaa.

Alkuvalmistelut

Pakka sekoitetaan ja jaetaan neljään pinoon siten, että kussakin pinossa on vain tietyn värisiä kortteja. Jaettaessa kustakin pinosta otetaan erilleen XL4-kortti. Nämä neljä korttia sekoitetaan ja jakaja jakaa myötäpäivään kullekin pelaajalle yhden kortin.

Kukin pelaaja ottaa XL4-korttinsa väriä vastaavan korttipinon ja jakaa sen 4×4 kortin neliöksi kuvapuoli ylöspäin. XL4-kortti otetaan sivuun odottamaan.

Pelin kulku

Pelin 4×4 kortin neliössä on yksi tyhjä paikka, jolloin pelaaja voi siirtää kortin liu’uttamalla sen vaakasuunnassa tai pystysuunnassa tyhjään paikkaan. Näin pelaaja voi järjestää kortteja tavoiteltuun järjestykseen.

Pelissä kortit järjestetään siten, että neliön ylärivillä ovat S1-4-kortit numerojärjestyksessä joko vasemmalta oikealle tai oikealta vasemmalle. Toiseksi ylimmälle riville tulevat M1-4-kortit vastaavaan järjestykseen. Kolmannelle riville vastaavasti L1-4-kortit ja alimmalle riville XL1-4 kortit.

Pelaajan tulee siirtää kortit järjestykseen niin, että hän lopuksi voi asettaa sivussa odottaneen XL4-kortin joko 4×4-kortin neliön vasempaan tai oikeaan alakulmaan tyhjälle paikalle.

Pelin päättyminen

Peli päättyy, kun pelaajat ovat saaneet kortit järjestykseen. Pelin voittaja on se, joka sain kortit järjestykseen ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>