Zoker_Pylo

Tyyppi: Pokeripeli

Alkuvalmistelut

Pakka sekoitetaan ja pelipöydälle jaetaan kuusitoista korttia 4×4 kortin neliöksi kuvapuoli ylöspäin. Loput kortit jätetään odottamaan pakaksi. Jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja aloittaa pelin. Pelivuoro kiertää myötäpäivään.

Pelin kulku

Pelissä pelaaja pyrkii keräämään pöydästä kortteja käteensä niin, että korteista muodostuu mahdollisimman monta paria ja kolmen tai neljän kortin suoraa.

Kukin pelaaja ottaa vuorollaan pöydästä käteensä yhden kortin. Kun kaikki kortit on otettu, pelaajat asettavat vuorollaan omat korttinsa kuvapuoli ylöspäin pöydälle ja esittelevät, montako paria ja suoraa ovat saaneet. Kortit muodostavat parin tai suoran, kun korteilla on kaksi samaa ominaisuutta. Jokainen kortti voi osallistua useaan pariin tai suoraan.

Pelaajat saavat pisteitä siten, että kustakin parista saa yhden pisteen. Mikäli kolme korttia muodostaa suoran, pelaaja saa suoraan sisältyvistä pareista normaalit 3 pistettä ja kolmen kortin suorasta 3 lisäpistettä. Neljän kortin suorasta pelaaja saa pareista 6 pistettä ja suorasta 4 lisäpistettä.

Pakasta jaetaan pelipöydälle uudet 16 korttia. Pelivuoron aloittaa pelaaja, jolla on vähiten pisteitä.

Pelin päättyminen

Peli päättyy, kun kaikki kortit pakasta on jaettu ja nostettu ja pisteet laskettu. Pelin voittaa pelaaja, joka on kerännyt eniten pisteitä.

Peräkkäiset pelit voivat muodostaa turnauksen, jolloin kunkin pelaajan peleissä saamat pisteet lasketaan yhteen. Tavoitteeksi turnauksen voittamiselle voidaan asettaa etukäteen jokin sopiva pisteraja (esimerkiksi 100) tai pelaajat voivat sopia etukäteen montako kierrosta pelataan.

Muunnelmia

Mikäli peliä halutaan pelata panoksin, asetetaan alkupanos aina, kun 16 korttia on jaettu pöytään. Tällöin kukin pelaaja päättää tuleeko mukaan kierrokseen. Pelaaja voi korottaa panosta, kun kortit on nostettu pöydästä, mutta pelaajat eivät ole vielä esitelleet käsikorttejaan. Mikäli joku pelaaja korottaa panosta, ainoastaan ne pelaajat, jotka vastaavat korotukseen pysyvät mukana pelissä. Potin voittaa jäljellä olevista pelaajista se, joka saa eniten pisteitä. Jos pisteet menevät tasan, potti siirtyy seuraavalle kierrokselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>