Tyyppi: Strategiapeli

Alkuvalmistelut

Pakka sekoitetaan ja pelipöydäksi jaetaan 16 korttia 4×4 kortin neliöksi kuvapuoli ylöspäin.  Lisäksi kunkin pelaajan puoleiselle neliön reunalle jaetaan pöytään kolme korttia kuvapuoli ylöspäin pelaajan omien korttipinojen pohjaksi. Loput kortit jätetään odottamaan pakaksi. Jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja aloittaa pelin ja vuoro kiertää myötäpäivään.

Pelin kulku

Pelissä tavoitteena on kerätä korteista mahdollisimman korkea pino nostamalla yhteensopivia kortteja pöydästä omiin pinoihin ja nostamalla omia pinoja päällekkäin.

Pelissä kukin pelaaja nostaa vuorollaan pöydästä yhden kortin johonkin omista korttipinoistaan. Pöydästä nostetun kortin tulee yhteensopiva sen kortin kanssa, jonka päälle kortti nostetaan. Kortit ovat yhteensopivia, kun korteilla on kaksi yhteistä ominaisuutta.

Toinen vaihtoehto on, että pelaaja käyttää oman vuoronsa siirtääkseen yhden korttipinoistaan toisen oman pinon päälle, kunhan pinojen päällimmäiset kortit ovat yhteensopivia.

Mikäli pelaajalla on vuoronsa alussa vain yksi tai kaksi pinoa, hän voi halutessaan nostaa pöydästä minkä tahansa kortin uuden pinon pohjaksi.

Kun pelaaja on nostanut kortin pöydästä tai siirtänyt pinon toisen pinon päälle tai ei pysty nostamaan korttia tai siirtämään korttipinoa, vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle.

Kun kaikki kortit pöydästä on nostettu tai kukaan pelaajista ei pysty nostamaan pöydästä korttia eikä siirrä korttipinoaan toisen pinonsa päälle, jaetaan pakasta pöydän 4×4 ruudukon tyhjiin paikkoihin uudet kortit kuvapuoli ylöspäin. Sen jälkeen vuorossa seuraava pelaaja jatkaa peliä edellä kuvattuun tapaan. Mikäli kukaan pelaajista ei pysty nostamaan pöydästä yhtään korttia, kaikki 16 korttia kerätään pakan pohjalle ja pakan päältä jaetaan pöytään uudet 16 korttia.

Pelin päättyminen

Peli päättyy, kun kaikki kortit pakasta on jaettu pöytään eikä kukaan pelaajista pysty enää nostamaan mitään korttia omaan pinoonsa eikä siirtämään korttipinoaan toisen pinon päälle.

Pelin voittaa pelaaja, joka on onnistunut keräämään itselleen korkeimman korttipinon eli eniten kortteja yhteen pinoon.

Muunnelmia

Vaihtoehtoisesti pelaaja voi käyttää oman vuoronsa myös siirtääkseen 4×4 kortin neliössä olevan kortin jonkin toisen, neliössä olevan yhteensopivan kortin päälle. Kukin pelaaja voi omalla vuorollaan nostaa tällaisen pöydässä olevan korttipinon omaan pinoonsa, mikäli päällimmäiset kortit ovat yhteensopivat.

Vaihtoehtoisesti kortit voidaan jakaa pöytään 5×5 kortin neliöön.