Zoker_Alma

Tyyppi: Strategiapeli

Alkuvalmistelut

Pakasta otetaan erilleen jokaisen värin S ja XL kortit. Jäljelle jäävässä pakassa on siis 32 korttia. Kukin pelaaja käyttää tietyn värisiä kortteja S1, S2, S3 ja S4 pelinappuloina ja niitä sanotaan seuraavassa nappulakorteiksi. Samanväriset  kortit XL1, XL2, XL3 ja XL4 muodostavat nappulakorteille kotipesän. Pakassa olevat kortit sekoitetaan ja jaetaan pöydälle 7×7 kortin muodostaman neliön muotoon siten, että kukin tietyn värinen kotipesä on neliön kulmassa. Neliön keskimmäinen ruutu jää tyhjäksi. Sekoittamisen johdosta korttien muodostama pelilauta on jokaisessa pelissä erilainen. Alkuvalmistelujen lopuksi pelaajat arpovat jokaiselle oman värin. Jos pelaajia on kaksi, pelataan vastakkaisista kulmista. Pelin aloittaa jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja ja pelivuoro kiertää myötäpäivään.

Pelin kulku

Peli muistuttaa tunnettua lautapeliä. Pelaajien tehtävänä on pelata pelinappuloina toimivat neljä korttia samanväriseen kotipesään korttien muodostaman neliön vastakkaiseen kulmaan. Matkalla kotipesään pelaajan nappulakortti voi onnistua etenemään nopeammin toisen pelaajan tai oman nappulakortin avulla. Pelin voittaa pelaaja, joka onnistuu ensimmäisenä saamaan kaikki nappulakorttinsa kotipesään.

Pelivuoro

Pelivuorollaan pelaaja voi ottaa peliin yhden nappulakorteistaan taikka siirtää jotakin pelissä jo olevista nappulakorteistaan. Peliin otettavan kortin ensimmäinen askel lasketaan kotipesän vastakkaisella puolella olevasta ruudukon nurkkakortista alkaen ja se mukaan lukien. Peliin otettavan nappulakortin siirtämistä koskee heti alusta lähtien seuraavassa kuvatut säännöt.

Kutakin nappulakorttia voi siirtää kerrallaan yhtä monta askelta kuin nappulakortin kuviossa on kulmia eli korttia S1 yhden askeleen, korttia S2 kaksi askelta jne. Nappulakorttia voi siirtää vain eteen, taakse tai sivulle, mutta ei kulmittain. Mikäli nappulakortti päätyy siirron lopuksi ruudukossa samanvärisen tai samanmuotoisen kortin päälle, voi nappulakortin siirtää ruudukossa vielä yhden askeleen vapaasti valittavaan suuntaan. Jos nappulakortti edelleen päätyy samanvärisen tai samanmuotoisen kortin päälle, nappulakorttia voi siirtää edelleen, kunnes se päätyy sellaisen kortin päälle, joka on erivärinen ja eri muotoinen kuin nappulakortti. Mikäli siirrettävä nappulakortti päätyisi toisen pelaajan tai oman nappulakortin päälle, on liikkeellä olevaa nappulakorttia siirrettävä askel johonkin suuntaan.

Pelin päättyminen

Peli päättyy, kun joku pelaajista onnistuu saamaan kaikki nappulakorttinsa kotipesään.

Muunnelma

Peliin saa lisää haastetta, jos sallitaan toisen pelaajan nappulakortin syöminen. Mikäli siirrettävä nappulakortti päättyy toisen pelaajan nappulakortin päälle, palautetaan toisen pelaajan nappulakortti pelaajalle. Toinen pelaaja voi ottaa kyseisen nappulakortin peliin halutessaan heti seuraavalla pelivuorollaan. Omaan kotipesään päässyttä nappulakorttia ei palauteta, vaan se pysyy paikallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>